Veel gestelde vragen

Dat is voor iedere zwangere anders, de één vindt het fijn om in week 30 al helemaal voorbereid te zijn en de ander vindt 38 nog een prima moment. Zelf vind ik het moment waarop je verlof in gaat een goed moment, dus rond de 35 weken. Dan heb je je werk afgerond, het baby kamertje is zo goed als klaar en dan mag je je echt gaan voorbereiden om het grote moment waarop jullie kindje ter wereld komt.

Ik zou je dan aanraden om de online cursus of de privé cursus te volgen, hier neem ik alles rondom de bevalling door. Sommige dingen herken je misschien maar ik hoor ook altijd dat stellen echt nieuwe dingen hoor!

Als ik nog ruimte heb in mijn agenda kun je tot het laatste moment bij mij terecht. Je kunt als je al ver in de zwangerschap bent het beste kiezen voor de 1 daagse cursus aan huis omdat deze slechts 4/4,5 uur duurt.

Ja, de cursus duurt echt tussen de 4 en de 4,5 uur. De duur hangt een beetje af van jullie vragen en hoeveel we kletsen over alles wat jullie bezighoud. Mijn ervaring is dat de avonden echt voorbij vliegen en dat hoor ik ook vaak terug van klanten. Vind je het echt te lang, dan kun je kiezen voor de uitgebreidere privé cursus waarbij ik in 3×3,5 uur alle informatie kom vertellen. Deze cursus is nog uitgebreider dan de 1 daagse cursus.

Ja en nee. Natuurlijk zal jullie kindje ook geboren worden zonder mijn cursus en met de geweldige hulp van jullie verloskundige. Toch verwijzen veel verloskundigen cliënten door naar mij omdat ze merken dat dit zeker een heel goed effect heeft.

Zeker, 100%! Tijdens de cursus vertel ik je op een no-nonsens manier en met humor wat jullie allemaal kunnen verwachten. Gewoon aan de keukentafel!

Na aanmelding spreken we een moment af waarop jullie de cursus volgen, ik kan de cursus in de ochtend en in de avond aanbieden. In de ochtend start ik graag om 9.00 uur en als je de cursus in de avond wilt volgen dan starten we om 18.00 uur. Wil je liever voor aanmelding een datum afspreken, stuur dan even een email naar kim@cursusbevallen.nl of bel mij via 06-24213092. Ik werk van maandag t/m donderdag.

Wil je echt liever in het weekend, dan zal ik een toeslag berekenen. Stuur gerust even een email zodat we kunnen overleggen.

 

Ja hoor, zeker! Ook wanneer jullie in het ziekenhuis gaan bevallen is het goed om te weten hoe het hele geboorte proces verloopt en hoe jullie de weeën kunnen opvangen. Ik zal mijn informatie aanpassen aan jullie situatie. Iets wat ik vaak terugkrijg van de stellen die in het ziekenhuis onder controle zijn is dat ze het fijn vinden om even “gewoon” zwanger te zijn zonder alle medische controles.

Hier kan ik helaas niet een 100% zeker antwoord op geven omdat dit afhangt van je zorgverzekeraar en het type zorgverzekering. Wettelijk gezien valt de vergoeding voor een zwangerschapscursus niet in de basisverzekering. Ben je aanvullend verzekerd dan is de kans groot dan je een vergoeding kunt krijgen. Goed om te weten, ik heb een kvk inschrijving, een website en ben gediplomeerd Kraamverzorgende ( KCKZ registratie 218935). Los van de vergoeding is een cursus altijd een goede “investering”!

Helaas is dit sinds de corona pandemie die startte begin 2020 niet meer mogelijk. Wel ben ik al die tijd cursus aan huis blijven geven, dit waren echt uitjes voor mij. Gezellig aan de keukentafel, heel persoonlijk! Ik blijf dit op deze manier aanbieden omdat ik één op één contact erg fijn vind. Ook kan ik het geven van de cursus op deze manier combineren met mijn werk in de kraamzorg. 

Voor veel stellen geldt dat het niet perse de keuze van de man is om een cursus te volgen. Soms gebeurt dit onder lichte dwang😉. Natuurlijk merk en zie ik dat. Maar regelmatig zie ik zo’n man na een korte tijd al ontdooien. Toen ik nog groepscursussen gaf kwamen er regelmatig mannen in de pauze naar me toe om te zeggen dat het ze alles meeviel en na afloop waren ze blij met alle informatie