Kraamzorg van Kim

voor een unieke week na de geboorte

Kies voor kraamzorg zoals jij het wilt! Ik ben er volledig voor jullie en wat er ook speelt deze week, ik zal mij 100% inzetten om er een speciale week van te maken. 

de kraamweek

De kraamweek is één van de meest bijzondere weken in je leven, een week waar jullie je nu nog geen voorstelling van kunnen maken. Allerlei emoties zullen de revue passen, een rollercoaster wordt het vaak genoemd. In deze week valt de spanning rondom de zwangerschap en bevalling van je af, mag je de bevalling een plek geven, heb je misschien te maken met medische uitdagingen en tegelijk gaan jullie je kindje leren kennen, zijn jullie helemaal verliefd op dat kleine wondertje. Jullie gaan ontzettend veel leren over de dagelijkse verzorging van jullie kindje. 

Ik weet precies wat je doormaakt en ga jullie helpen om er een onvergetelijke week van te maken

Wat mogen jullie verwachten van mij

1

Ik assisteer jullie verloskundige bij de bevalling en ondersteun jullie waar mogelijk. Ik bied (vroege) continue ondersteuning tijdens de bevalling. In de kraamweek voer ik dagelijks alle medische controles uit bij moeder en kind. Ook help ik bij de (borst)voeding en dagelijkse verzorging van jullie kindje. Alles gebeurt in overleg en zal ik afstemmen op jullie wensen.

2

De hele week zorg ik ervoor dat jullie in alle rust jullie kindje leren kennen. Aandacht voor hechting en echt contact met elkaar vind ik heel belangrijk. Jullie krijgen vele tips en trucs.

3

Rust is ontzettend belangrijk in de kraamweek. Rust om te herstellen, rust om alle indrukken en emoties een plek te geven, rust om (borst)voeding te laten slagen en rust om alles net iets beter aan te kunnen. Maak gebruik van het feit dat ik er ben, hup…. lekker op bed in de middag en laat je verwennen in je eigen huis!

4

Ik neem kleine huishoudelijke taken op mij. Zo ruim ik de vaatwasser uit, stofzuig het huis, maak het toilet schoon en verzorg de was. Maar, als moeder en kind mij nodig hebben heeft dat altijd voorrang. Ook als jullie bepaalde dingen liever zelf doen kan dat natuurlijk.

5

Ik wil er een hele speciale week van maken en hou er van om jullie in de watten te leggen. Ontbijt op bed, een lekkere snack na een middagslaapje en misschien is er zelfs tijd voor het voorbereiden van een voedzame maaltijd. 

6

Ik ben een luisterend oor en vraagbaak, geen vraag is te gek! Door mijn jarenlange ervaring in de geboortezorg en verschillende opleidingen en trainingen kan ik jullie bij veel zaken ondersteunen of advies geven. 

uren en kosten

De kraamuren worden bepaald door het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Op dit moment is de basiszorg 49 uur wanneer je borstvoeding geeft en 45 uur wanneer je kunstvoeding geeft. Maar je kunt ook kiezen voor minimale zorg, dat is 24 uur. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien noodzakelijk kunnen de zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden en met 2 extra dagen verlengd worden.

Kraamzorg valt binnen de basisverzekering en wordt dus voor een groot deel vergoed. Je betaalt wel een eigen bijdrage, deze was in 2024 € 5,10 per uur. Ben je (extra) aanvullend verzekerd dan wordt de eigen bijdrage ook vergoed.

Ik werk als zzp-er via Kraammarkt, zij nemen mijn administratie uit handen en regelen de facturatie. Zij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

Reacties van mijn kraamgezinnen

Wat anderen zeggen

Wat een rollercoaster is het geweest! En wat ontzettend fijn dat jij er deze hele rit voor ons was. We realiseren ons dat dit zo uniek is en voelen ons daarmee enorme bofkonten. Voor ons ben jij echt een super woman! We hebben ven je geleerd, konden met al onze zorgen en vragen bij je terecht en hebben zo met je kunnen lachen :-). De passie waarmee jij werkt is uitzonderlijk. De gezinnen die jou gaan treffen mogen van geluk spreken!! Onze dank is niet in woorden te vatten. Dank ook aan je gezin voor het meeleven toen je opeens 25 uur van huis was om ons te steunen tijdens de bevalling.
Manouk en Johan
Bedankt voor de fijne kraamweek! Het was pittig met 2 kindjes met koorts en een baby met verhoging. Bedankt voor de mooie gesprekken en lieve woorden. Je zit in ons hart!
Baby Fenna
Wat zijn we gezegend geweest met een kraamhulp zoals jij. Je kwam binnen bij ons als in een soort van ziekenboeg; puber ziek, manlief ziek en peuter was ook niet helemaal fit. Wij (moeder en baby) niet ziek, maar wel zorg en verzorging nodig. Niets was je te veel; eten koken, huishoudelijke taken, een luisterend oor bieden, helpen met borst en flesvoeding en zelfs het overgeefsel van onze puber opruimen. Het belangrijkste was natuurlijk de zorg en verzorging van Day; dit doe je met veel liefde, zorg, aandacht en respect. Ook voor mij (moeder) ben je erg lief en zorgzaam geweest en dit ook met respect en dat beetje extra zoals een voet massage met de juiste olie. Wij zeggen; petje af en dank je wel. Ons gezinnetje is compleet, dus we zijn in de toekomst geen kraamhulp meer nodig, maar mocht dit het geval zijn geweest, zouden we zeker weten om jouw hulp vragen.
Baby Day
Wij willen je heel erg graag bedanken voor je hulp de afgelopen week! Je hebt ons ontzettend geholpen met onze zoon, wij konden altijd bij je terecht, dat hebben wij als erg fijn ervaren! Ook heb je ons als nieuwe ouders geholpen met je positieve, rustige en heldere mindset. Hierdoor gingen wij ons op ons gemak voelen. De adviezen en de gesprekken met jou waren erg waardevol! Je vroeg ons wat nou het belangrijkste was om te hebben in de kraamweek. Dan zeggen wij: Dat elk gezin zo'n topper als jij verdiend!!
Baby Wieger
We willen je ontzettend bedanken voor je lieve, fijne en warme zorg. Je hebt ons heerlijk vertroeteld deze week! Daarnaast bood je ons een luisterend oor en een helpende hand in ons helingsproces door de traumatische bevalling.
Baby Emma
Heel erg bedankt voor de fijne kraamweek! Door jou hebben wij heel erg kunnen genieten van deze speciale tijd. Het voelde alsof we in ons eigen huis in een hotel zaten, wat zijn wij in de watten gelegd!
Baby Jade
Dankjewel voor je goede zorgen voor ons 4tjes! Je bent een mooi mens met net dat beetje extra wat wij erg leuk en fijn vonden.
- extra kennis & tips op andere vlakken
- de opmaak van de bordjes
- de ideeën voor het feestje van onze oudste 1 dag na de kraamweek.
Dank, dank dank!!
Baby Anne-Noor

Ja, ik wil kraamzorg van kim!

Ik neem 1 kraamgezin in de maand aan. Dit doe ik om er echt voor elk gezin te kunnen zijn, een bevalling laat zich namelijk meestal niet plannen en ik wil jullie zeker de hele kraamweek alle uren kunnen bieden!

Ik vind het ook belangrijk dat wij een klik hebben, dus tijd met elkaar doorbrengen voordat de bevalling start vind ik fijn. Een kennismaking hoort daarbij maar ik bied je ook graag mijn zwangerschapscursus met een korting aan. Bij jullie thuis aan de keukentafel leer ik jullie beter kennen en bespreken we jullie beval wensen. Ik ben namelijk ook bij de bevalling als deze niet medisch is. Wanneer je wel een medische bevalling verwacht kan ik er ook bij zijn om jullie te begeleiding en steunen, dit valt buiten de standaard kraamzorg en is tegen betaling. Ik vertel je hier graag meer over als je hier interesse in hebt.  

contact

Neem contact op om te checken of er plek is rond jouw uitgerekende datum.

Doe dit zo snel mogelijk!

kennis-making

Als ik plek heb plannen we een eerste kennismaking.

intake

Rond 7 maanden kom ik bij jullie thuis langs.

cursus

Bereid je voor op de bevalling door één van mijn cursussen te volgen.

€ 50,- korting!

Uiteraard niet verplicht.

bevalling
& kraamweek

Ik steun jullie tijdens de bevalling en assisteer de verloskundige. 

Hierna ben ik er voor jullie in de kraamweek! 

Maar er is meer....

Ik streef er naar om jullie binnen de standaard dagen kraamzorg helemaal klaar te stomen om alles zelf te kunnen gaan doen. Maar soms zijn er situaties waardoor extra zorg, buiten jullie verzekering om, wel heel welkom is. Omdat ik mijn zorgen ruim plan heb ik daar over het algemeen in overleg ruimte voor. 

Ook bij het organiseren van bijvoorbeeld een kraamborrel kan ik helpen.  

Jouw kraamverzorgende

Kim Antons

Mijn werk in de geboortezorg is niet zomaar mijn werk, maar eerder mijn roeping en mijn passie! Ik geniet er intens van om bij één van de meeste bijzondere momenten in iemands leven aanwezig te mogen zijn, de geboorte van een kindje. Ik vind het geweldig om jonge ouders in alle rust wegwijs te mogen maken in de wondere wereld van het ouderschap.

Kim 

Toch nog vragen?

Ja, je mag zelf een zzp-er of organisatie kiezen die het best bij je wensen past.

Kraamzorg valt binnen de basisverzekering, en wordt dus voor een groot deel vergoed. Je betaalt wel een eigen bijdrage, deze was in 2024 € 5,10 per uur. Ben je (extra) aanvullend verzekerd dan wordt de eigen bijdrage ook vergoed.

Ik werk als zzp-er via Kraammarkt, zij nemen mijn administratie uit handen en regelen de facturatie. Zij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

Gelukkig ben ik zelden ziek maar natuurlijk kan dit gebeuren. Ik heb een netwerk van fijne andere kraamverzorgenden. Bij overmacht zorg ik voor (tijdelijke) vervanging. Uiteraard zal ik een uitgebreide overdracht doen zodat zij ook weet wat jullie belangrijk vinden.   

Ik bied kraamzorg aan binnen een straal van ongeveer 30 auto minuten. Val je daar buiten, neem dan even contact met mij op voor overleg.