Wie is kim?

Ik ben Kim Antons en samen met mijn man en onze twee kinderen wonen wij in Lemmer (Friesland).
Sinds 2011 ben ik eigenaar van Cursus Bevallen. In de afgelopen jaren heb ik ruim 4500 mensen mogen begeleiden naar een mooie bevalling! Vaak krijg ik mailtjes na de bevalling van tevreden klanten, altijd weer kippenvel als ik lees hoeveel ze aan de cursus hebben gehad op moeilijke momenten of als ze schrijven hoe mooi het is verlopen.

 

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in alles rondom zwangerschap en bevallen. Toen ik ben gaan zoeken waar dit vandaan komt kwam ik uit bij mijn eigen start. Deze is niet zo verlopen zoals mijn ouders dat graag hadden gewild. Er was best wat stress en ik ben met een vacuüm geboren. Direct werd ik naar een andere kamer gebracht en moest 24 uur wiegenrust houden. Niet in de veilige armen van mijn ouders…. 
Na mijn eigen zwangerschappen is mijn interesse nog meer aangewakkerd en kwam het besef en de bevestiging dat een goede voorbereiding echt het verschil kan maken. Altijd raakt het mij als ik hoor hoe mooi of hoe verdrietig iemand terug kijkt op een bevalling. Het is zo bepalend voor de start die jullie samen als gezin maken. 

Toen ik de kans kreeg om dit bedrijf te starten heb ik dat met beide handen aangepakt en nog nooit 1 seconden spijt gehad van deze beslissing.

Mahatma Gandhi zei het al: “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit een dag te werken”.

 En ik heb echt nooit het gevoel dat ik moet werken. Wanneer ik aan de keukentafel zit en ik zie dat mensen zich snel op hun gemak voelen, hun persoonlijke verhalen vertellen …. dan voel ik me telkens weer dankbaar dat ik een stel mag voorbereiden op één van de mooiste momenten in hun leven!

Tevreden klanten
+ 0
Verschillende cursussen
0
Gemiddelde beoordeling
0

Ik ben gestart met Cursus Bevallen vlak na de geboorte van mijn jongste en ik kon daardoor alle basisschooljaren heel veel thuis zijn, een heerlijke tijd! De cursus gaf ik in de avond of in het weekend. Ik heb cursus gegeven aan grote groepen in Amsterdam, Almere, Zaandam en Amersfoort en kwam regelmatig bij stellen door heel het land thuis. Omdat het steeds drukker werd en de verzoeken uit heel het land kreeg ben ik de online cursus gaan aanbieden om echt iedereen in Nederland te kunnen bereiken. 

 

Toen onze kinderen naar de middelbare gingen wilde ik graag weer een opleiding gaan doen. Ik heb de opleiding babybehoeftes in kaart gevolgd om ouders te leren wat voor impact de zwangerschap en geboorte heeft op een kindje. Ik had de smaak te pakken en na lang twijfelen of ik voor de opleiding tot verloskunde, kraamzorg of doula wilde gaan heb ik besloten in december 2022 te starten met de opleiding tot kraamverzorgende. Het leek mij geweldig om in alle rust stellen te begeleiden in de eerste week met hun kindje. Juist door alle verhalen die ik had gehoord afgelopen jaren wist ik hoe belangrijk dit is. Inmiddels kan ik zeggen dat ik het geweldig vind in de kraamzorg! Ik heb al vele jonge ouders een mooie kraamweek mogen geven en ben bij veel mooie bevallingen geweest. Elke situatie is weer anders, ook ik leer zelfs na al die jaren nog telkens weer iets bij. 

Ik gun jou een mooie bevalling

Mijn doel is om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de aankomende bevalling en daardoor een mooie beval ervaring mee te geven. Lees  hier meer over waarom een cursus belangrijk is. 

 

Wanneer jij en je partner weten welke keuzes je allemaal hebt gedurende de hele bevalling en ook weet wat je kunt doen als het anders loopt dan gepland weet ik zeker dat je met een beter gevoel zal terugkijken op de bevalling.

 

Mijn missie is nog veel groter dan alleen jou persoonlijk helpen. Ik hoop een bijdrage te leveren aan het omlaag brengen van de minder fijne cijfers uit de geboortezorg! Meer papa’s en mama’s die positief terugkijken op de geboorte van hun wonder. Maar misschien nog wel meer wil ik daarmee baby’s een fijne start in het leven meegeven. Op deze manier kan een heel gezin een fijne start ervaren.

 

Voel je welkom, ik hoop dat ik jou mag helpen bij de voorbereiding op jouw bevalling. 

 

Vrolijke groet,

Kim Antons

Leuke weetjes Kim

Opleidingen kim