Online cursus bevallen

Waarom een cursus?

“Wij verwachten een kindje, geweldig…. maar de bevalling vinden we beide spannend.”

 

Dit is iets wat ik vaak hoor tijdens de cursus. En heel eerlijk, dit heb ik zelf ook gedacht toen ik een positieve test in mijn handen had. Het is ook niet niets, een bevalling is een ingrijpende gebeurtenis in je leven, een life event. Jouw bevalervaring zal je de rest van je leven met je meedragen, en vormt jou als moeder en vrouw. 

 

Hoe fijn zal het zijn als je straks met een positief gevoel terug kunt kijken? Het geeft je een trots gevoel, meer zelfvertrouwen en het beïnvloed de keuze voor een 2e of volgend kindje. Vergeet de rol van de toekomstige vader niet. Ikzelf geloof dat je als man en vrouw sterker uit de bevalling komt als jullie samen een team hebben kunnen vormen tijdens misschien wel de mooiste en tegelijk spannendste gebeurtenis in jullie leven!

Natuurlijk worden jullie zonder cursus ook papa en mama! Maar een goede voorbereiding is zoals in veel gevallen het halve werk. We hebben allemaal een ideaal plaatje van een bevalling in ons hoofd maar is dit een realistisch beeld? Tijdens de cursus krijg je veel informatie te horen, zaken waar je misschien helemaal geen weet van had worden uitgelegd. Ook vertel ik wat je kunt verwachten als het niet “volgens het boekje” verloopt. Ik hoop daarmee te bereiken dat jullie verwachting van de bevalling klopt met de werkelijkheid. Zo word je tijdens de bevalling niet overvallen en kunnen jullie achteraf positief terugkijken, zelfs als het anders is gelopen dan jullie in eerste instantie hadden bedacht. Ook de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) onderschrijft het belang van een goede voorbereiding: “Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Hierdoor kun je tijdens de bevalling beter ontspannen. En ontspanning zorgt ervoor dat je minder last van de pijn hebt en je weeën beter doorzetten, waardoor je bevalling vlotter verloopt.”

Tijdens de cursus komen alle zaken aan bod die fijn zijn om te weten voor de bevalling begint. Niet alleen de ademhalings- en perstechnieken maar ook de lichamelijke en mentale kant van de bevalling wordt besproken. Dit alles om er voor te zorgen dat jullie samen vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan en achteraf met een goed gevoel kunnen terugkijken!